Even voorstellen

Oprichter R v d Heiden, geboren in Soest 1962 en had als kind bovenmatig interesse in techniek. Als jochie knutselde ik al aan fietsen, maakte van oude en afgedankte fietsen weer toonbare exemplaren, verkocht die aan een lokaal hobbyhandelaar en verdiende zo een centje bij.

Al snel kwamen er radio’s, pick-ups, cassettespelers, televisie en brommer in de schuur om te onderzoeken, te testen, repareren en modificeren. Zo kwam ook het besef dat onderhoud een vorm van behoud is en vooral het nut en noodzaak van afstellen.

Ruim voor de keuze van scholing moest komen wist ik stellig dat de Technische School voor mij de juiste keuze was, eerst metaalopleiding om te leren lassen en vijlen en daarna elektrotechniek om de verschillen van Spanning Stroom en Weerstand (wet van Ohm) te doorgronden zodat ik dan mijn eigen boxen kon bouwen en aanpassen op eigen smaak en gevoel.

Militaire Dienst was verplicht en na de eerste oproep zo snel mogelijk na school aangemeld. Tijdens een rijopleiding in Venlo aangemeld voor Libanon, in Vught een opleiding aggregaten nog een paar maanden in Assen voorbereiden op uitzending en mocht ik op kosten van de UN daar 6 maanden de verantwoording nemen voor de afdeling aggregaten en waterpompen.

Sinds 1982 de eerste ervaring als witgoedmonteur, opgeleid als MIELE specialist en dan begint de vraag van kennis en vriend. Na een paar jaar zocht ik een nieuwe uitdaging in diverse installatie technieken, zo heb ik elektra van utiliteit tot project doorlopen, in de leer mogen zijn bij een vakman loodgieter en als verwarmingsmonteur ervaring opgedaan.

Na een bedrijfsongeval (1985) ruim 2,5 jaar doorgewerkt toen ik moest opgeven en na ruim een jaar rust en herstel kon ik in 1989 met behoud van uitkering starten als ondernemer met het repareren van Witgoed. Dit leidde al snel tot een gesprek dat de uitkering gestopt kon worden vanwege voldoende inkomsten. Wel heb ik nog zo’n 15 jaar flink last van de rugblessure gehouden en nog steeds met regelmaat.

Periode van 2003 tot 2006 er tussenuit geweest voor herstel van een motorongeluk, laten we zeggen dat m'n sabbatical ruim was.

Vanaf 2007 herstart en vanaf 2011 is Ramon Vennoot van Witgoed Service fixerr.nl. Voornemen is om het bedrijf meer inhoud te geven en goede betrouwbare service bereikbaar te maken voor mensen door aan te sluiten bij de nooit stilstaande ontwikkelingen. Reden om installatie techniek onder de aandacht te brengen.

Met vriendelijke groet,
Rob&Ramon